All articles about Vietnam

Vietnam

Reis naar het Noorden en ontdek het mooi Sapa

Sapa was voor ons de Highlight van onze Vietnam reis. Wij boekten een 2-daagse tour bij Sapa Sisters en gingen off the beaten track. 2 dagen wandel je dwars door de rijstvelden , zie je de meest indrukwekkende landschappen en passeer je de meest bijzondere dorpjes. Sapa Sisters is wat duurder, maar zeker de moeite waard. Het is een goed doel en de trekking is echt geweldig.

Streetfood tour in Hanoi, doen!

Dit is echt een must in Hanoi, want het eten is hier zo gruwelijk goed. De streetfood tour is zo leuk en je ontdekt meteen leuke plekjes en de lekkerste gerechten. Handig als je net in Vietnam bent. Zo weet je de rest van je reis wat je moet bestellen.

Pak de fiets in Hoi An

Het kleurrijke stadje Hoi An is gewoon heel erg fijn. Er is géén betere manier om deze plek te ontdekken dan lekker Nederlands op de fiets.

Bezoek op eigen houtje de tunnels bij Ho Chi Minh

Wij kregen een leuke tip dat er namelijk nog andere tunnels zijn nabij Ho Chi Minh die weinig mensen kennen. Wij besloten hier met het openbaar vervoer naartoe te gaan. In totaal waren we voor de hele dag iets van 15 euro kwijt. En er was inderdaad bijna niemand. Een erg bijzondere ervaring.

Vietnam

Vietnam kun je in principe het hele jaar bezoeken, maar in sommige maanden heb je meer kans op regen. Doordat dit land zo ontzettend groot is, kent het land verschillende klimaatzones. Hierdoor is het klimaat per regio en per maand weer anders. Over het algemeen is de beste reistijd van september t/m december of maart t/m april.

Vietnam

Nachtbussen, busjes, treinen of toch de motor.  De keuze in vervoer enorm. Veel mensen kiezen ervoor om een groot stuk met de motor te doen. Het geeft je complete vrijheid. Een bijzondere en mooie ervaring. Je kan zelf een motor kopen of achterop springen bij een local. Ook de nachttreinen en bussen zijn top geregeld en kosten geen drol.

Overal brommers

Brommers, brommers en nog eens brommers. Het verkeer in de steden van is erg chaotisch. Wij wisten niet wat we zagen toen we voor het eerst Hanoi binnen kwamen rijden. Overal waar je kijkt, zie je brommers.
Tip! Do the pinguïn walk. Steek over als een pinguïn, rustig, waggelend met 1 hand naar het verkeer als Iron Man en geloof me je haalt de overkant zonder kleerscheuren.

Vietnam

Vietnam is echt de ultieme backpackers bestemming en hierdoor dus ook meteen een budgetbestemming. Eten, accommodaties, vervoer en bezienswaardigheden alles is hier spotgoedkoop. Vooral als je de minder toeristische plekken bezoekt en veel op straat eet kun je hier met een heel klein budget weken rondreizen. Voor 25 euro per persoon per dag heb je meer dan een prima budget.

Vietnam

Visum Vietnam

Een visum moet je van te voren aanvragen. Je kunt dit tegenwoordig heel eenvoudig online een 30-daagse visum aanvragen. Lees meer over het aanvragen van een visum. De kosten voor en E-visa bedragen 25 dollar.

Inentingen Vietnam

Voor Vietnam gelden dezelfde inentingen als de meest landen in Zuidoost-Azie, namelijk DTP en Hepititas A.

Our verdict

By : We Wander Why 9 / 10